Dus jullie blijven nu 6 maanden op Bali en gaan zo rond oktober weer naar Nederland?

Wanneer komen jullie dan weer terug?

We waren nog geen week op Bali en dit was de eerste vraag die Putri, het oudste meisje in Garuda House aan ons stelde.

“Wanneer komen jullie dan weer terug?”

Ik moest lachen en zei tegen Putri, zullen we eerst gaan genieten van de komende 6 maanden? We gaan samen nog heel veel leuke dingen doen.

Ze had al een heel leuk idee om samen te gaan doen. Putri had in de gaten dat Jeroen alles filmt en vroeg of hij aan het vloggen was?

Klopt zei ik, dat is voor onze familie en vrienden thuis, zodat ze zien hoe het met jullie gaat. 
Cool zei ze en sprak een leuk idee uit. Zal ik voor jullie rissoles gaan maken en dat jullie het hele proces gaan filmen? Dan kunnen de mensen in Nederland leren hoe je rissoles maakt en zelf ook gaan doen.

Rissoles maken

Rissoles is een typisch Indisch gerecht. Het zijn een soort flensjes / pannenkoekjes met een hartige vulling zoals groente, kip of gehakt. Deze worden opgerold en gepaneerd, en daarna worden ze gefrituurd.

Echt heerlijk.
Putri had deze al een aantal keren voor ons gemaakt. Wat we niet opkregen, kregen we mee in een doosje. En zelfs koud zijn ze nog heerlijk.

Ik vond het een super idee. Zelf wil ik wel leren hoe je rissoles maakt. Heb ik ook een leuke taak als we met Kerst in Nederland zijn.

Binnenkort gaan we dit zeker doen Putri, leuk.

Putri kennen we nu 10 jaar. In 2011 zagen we haar voor het eerst in het Garuda House. We hebben haar zien opgroeien tot een prachtige vrouw. Ze was het eerste meisje dat meedeed aan het universiteitsprogramma en in juli dit jaar studeert ze af.

We zijn nu al uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Wat een voorrecht dat we zo lang op Bali mogen zijn en dat we dit soort dingen nu mee mogen maken.

We zijn inmiddels op Bali.

Na het schrijven van mijn stuk in het vorige kerkblad, ging het ineens allemaal heel snel. Onze visa aanvraag werd in gang gezet en nog geen 2 weken later konden we al vliegen.

Vrijdag 9 april namen we afscheid aan de Molenwijk. Met veel knuffels en een traan verlieten we Stadskanaal, op weg naar Schiphol. Zaterdag 10 april vlogen we naar Indonesië.

Eenmaal daar moesten we eerst 6 dagen in een hotelkamer in Jakarta in quarantaine. We mochten er alleen uit voor twee keer een PCR test. Nadat deze beide keren negatief waren, mochten we onze hotelkamer verlaten. En precies een week later vlogen we eindelijk naar Bali. 

We zijn nu 3 weken op Bali en hebben de meisjes van het Garuda House al weer een paar keer bezocht. Het is fijn om de meisjes weer te zien. 
Op dit moment krijgen zij nog steeds online les. Dit is al sinds maart 2020 en zal zeker nog duren tot aan de zomervakantie. 
Ook voor de meisjes is het soms lastig. Het is moeilijk de hele dag achter een scherm te zitten en online les te krijgen.

We zijn blij dat we op Bali zijn en de meisjes zijn ook blij dat we hier nu 6 maanden blijven. We hebben al veel leuke plannen gemaakt voor de komende tijd.

Warme groet uit Bali


Jeroen en Ivette