Naar school gaan, dat is het doel van het Garuda House. Dat elk meisje in Indonesië een kans heeft om een goede opleiding te volgen. In Indonesië is dat niet zo makkelijk. De lagere school is weliswaar gratis door het onderwijs, maar als ouders erg arm zijn, is er nog steeds geen kans om naar school te gaan. Scholen zijn vaak ver weg en de ouders zijn niet in de gelegenheid om hun kinderen naar school te brengen. De middelbare school is niet gratis en dit is alleen weggelegd voor de rijkeren in Indonesië. Als er geen geld is, ben je op je 12e jaar aan het werk. De meisjes die wonen in het Garuda House krijgen een kans om naar school te gaan en daardoor te werken aan hun toekomst.

Rondom het Garuda House zijn verschillende (middelbare) scholen en het is goed om te weten waar deze meisjes heen gaan. De lagere school staat naast het Garuda House. Daar gaat het jongste meisje Fallen heen.
Een bezoek aan deze school levert hilarische momenten op. Wij komen aan op het schoolplein en worden al snel gespot door een aantal kinderen. Alle kinderen gaan helemaal los, omdat er vreemden op hun school aanwezig zijn. En Fallen kruipt verlegen in een hoekje, omdat ze weet dat we voor haar komen. Alle kinderen willen natuurlijk op de foto.

Daarna brengen we een bezoek aan 3 verschillende middelbare scholen. Junior High school, waar de meisjes zitten in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar. Senior High School 15 tot en met 17 jaar. Deze scholen hebben allemaal het zelfde niveau en meisjes zitten in verschillende klassen. Putri zit nog op een speciale school, omdat haar niveau iets hoger ligt als de rest van de meisjes.
Het is goed om te zien dat de meisjes het goed doen op school en goed leren.
Ze gaan met plezier naar school en laten graag ons zien wat ze leren.